Tomac: România are astăzi un președinte absent, care nu comunică

eugen-tomacLiderul Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a susținut, duminică, la Alba Iulia, că România are în momentul de față un președinte „absent”, care nu comunică, înregistrându-se totodată o criză prelungită, determinată de faptul că prim-ministrul este urmărit penal. 1bfdd944-2155-4b0f-8b75-e6890ee53c60

„Observăm că România are astăzi un președinte absent, care nu comunică, care se află mai mult în concediu decât în slujba celor care l-au ales, a cetățenilor români, și, sigur, o criză prelungită cu acordul președintelui și anume aceea de a avea în fruntea României un prim-ministru urmărit penal. Credem că această situație agravează foarte mult și decredibilizează enorm România pe plan european și pe plan internațional. Credem că criza morală prin care trece toată clasa politică trebuie conștientizată de toți cetățenii României, pentru că, până la urmă, cele responsabile sau instrumentele, instituțiile, organizațiile care trebuie să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă o societate sunt partidele politice”, a declarat, într-o conferință de presă, președintele PMP. Eugen Tomac a opinat că pe scena politică se înregistrează o încercare de a împărți țara în două. „Din nefericire, asistăm pe scena politică la o încercare de a împărți țara în două, între stânga comunistă și un PNL nereformat, cu mari defecte și cu o moștenire din cadrul USL pe care o regăsim inclusiv prin acțiunile pe care le promovează, lucru extrem de grav”, a afirmat liderul PMP.

Conducerea PMP a participat, duminică, la Alba Iulia, la ședința Colegiului Național. Tot la Alba Iulia are loc duminică Conferința Regională Centru a PMP, la care participă în jur de 600 de delegați din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. La reuniune este așteptat și fostul președinte Traian Băsescu.