Dodon: Stimați americani, lăsați anul 2008 în pace!

dodon igorLiderul PSRM, Igor Dodon, se arată indignat de materialul realizat de postul de radio „Europa Liberă”, în care sînt prezentate declarațiile contradictorii ale politicianului, făcute începînd cu anul 2008 pînă în prezent. Drept replică, socialistul le-a sugerat autorilor materialului să se preocupe mai mult de problemele actuale ale Republicii Moldova, notează NOI.md.
„Văd că nu vă puteți odihni de grija mea. Postul de radio fondat și finanțat direct de Guvernul SUA îmi dedică filmulețe video, interpretează decizii de acum șapte, opt ani. Stimați americani, ia lăsați anul 2008 în pace. Eu vă propun să vă plecați ochii la ce se întîmplă acum în Republica Moldova, sub monitorizarea voastră: la furtul miliardului, la corupția groaznică la nivelul cel mai înalt, la distrugerea sistemului bancar, la delapidările din fondurile străine, la sărăcirea populației, la creșterea prețurilor și tarifelor, la migrația în masă a moldovenilor, la dezmățul oligarhilor”, a scris Dodon pe o rețea de socializare.
Liderul socialiștilor le-a mai sugerat partenerilor americani să nu lese nepedepsite acțiunile actualei guvernări. „V-ați asumat răspunderea pentru această guvernare, ați susținut-o în tot felul, ați dat garanții pentru ea. Vă place ce face? Aceasta e «success story» pentru voi? Așa vedeți voi democrația și progresul unui stat?”, s-a întrebat Igor Dodon.
Precizăm că „Europa Liberă” a realizat un material despre viziunile contradictorii ale lui Igor Dodon. Potrivit constatărilor reporterilor, dacă în prezent Igor Dodon se pronunță împotriva închiderii școlilor, a caselor de copii și a instituțiilor medicale, în anul 2007 chiar el a înaintat ideea optimizării, elaborînd în calitate de ministru al Economiei, ”Concepția optimizării numărului angajaţilor din sectorul bugetar”.