Guvernul va acorda asistența necesară cetățenilor moldoveni care au avut de suferit de pe urma tragicului accident din România

streletLa propunerea Prim-ministrului Valeriu Streleţ, Cabinetul de miniștri a început ședința de miercuri cu un minut de reculegere în memoria victimelor tragicului accident rutier, care s-a produs în această dimineață, în România, și în urma căruia și-au pierdut viața cetățeni ai Republicii Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.
„Am aflat cu mare tristețe despre accidentul produs în România. Din păcate, avem decedați, printre care și copii. Informația se precizează. Datoria noastră este să reacționăm prompt, să cooperăm cu colegii din România, pentru a avea grijă de cetățenii răniți și internați în spitale”, a subliniat Premierul Valeriu Streleț.Șeful Executivului a cerut tuturor instituțiilor statului responsabile să se implice în acordarea ajutorului necesar victimelor accidentului și familiilor acestora. „Solicit crearea unei celule de criză, care să coopereze cu Ambasada noastră la Bucureşti. Orice informaţie să fie oferită imediat Ministerului Afacerilor Externe. În măsura în care e posibil, angajaţii misiunii diplomatice din capitala României să viziteze răniţii la spitalele unde aceștia au fost internaţi. Să se ţină legătura şi cu familiile celor implicaţi în tragicul accident”, a spus Valeriu Streleț.
De asemenea, Prim-ministrul a solicitat Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale să asigure legătura, în continuare, cu serviciul SMURD din România. „Rog Ministerul Sănătății să delege cîte un medic la spitalele în care au fost internaţi răniţii, Ministerul Transporturilor să facă toate aranjamentele necesare pentru a fi repatriate persoanele decedate. Rudele victimelor să fie asigurate cu transport, în cazul în care vor să meargă la faţa locului”, a cerut Premierul.
Totodată, Prim-ministrul a solicitat să fie informat în timp real despre evoluția evenimentelor.
Accidentul rutier s-a produs în această dimineață, în apropierea de localitatea Baldovinești, județul Brăila, România. Autocarul, care transporta 36 de persoane, s-a răsturnat.