Gabriel Oprea: Am decis să întărim măsurile de securitate la frontiera cu Serbia

GABRIEL OPREA - INTERNE - PRELUARE MANDATMăsurile de securitate la frontiera cu Serbia vor fi întărite, a anunțat joi, la Palatul Victoria, vicepremierul Gabriel Oprea.

„Le-am cerut tuturor membrilor Comitetului Național pentru Situații de Urgență să avem o atitudine responsabilă, să acționăm preventiv (…). Am decis să întărim măsurile de securitate la frontiera cu Serbia pentru a evita riscurile colaterale”, a declarat vicepremierul la finalul reuniunii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.
Potrivit acestuia, din punct de vedere geostrategic România securizează 2.070 de km la apropierea frontierei externe a UE din care 546 la granița cu Serbia. „Pe această zonă de frontieră vom intensifica măsurile de securitate prin măsuri comune. Avem în vedere intensificarea cooperării între autoritățile naționale (…), creșterea capacității operative la frontiera cu Serbia”, a arătat Gabriel Oprea.
De asemenea, s-a mai decis ca instituțiile abilitate ale statului să monitorizeze orice modificare a situației din regiune astfel, astfel încât măsurile în planul securității naționale să fie adaptate în raport cu dinamica evenimentelor.