MAE: Camionul abandonat în Austria are numere de înmatriculare ungare provizorii

logoMAEAmbasada României la Viena a fost informată că autovehiculul abandonat în Austria, în care au fost găsiți mai mulți refugiați asfixiați, are numere de înmatriculare ungare provizorii, informează Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare din MAE într-un comunicat remis joi AGERPRES. Totodată, conform primelor informații obținute de către Ambasada României la Budapesta din partea autorităților ungare, solicitantul numerelor de înmatriculare ale camionului implicat în incident nu este cetățean român.
„Referitor la informațiile potrivit cărora un cetățean român ar fi proprietarul camionului abandonat în Austria, în care au fost găsiți mai mulți refugiați asfixiați, vă transmitem următoarele: în urma demersurilor întreprinse pe lângă poliția austriacă, Ambasada României la Viena a fost informată că autovehiculul are numere de înmatriculare ungare provizorii. Potrivit informațiilor obținute până la acest moment, niciun cetățean român nu este implicat în incident”, precizează MAE.
Conform comunicatului, poliția austriacă continuă cercetările în acest caz.
Șoferul camionului în care au fost găsiți joi zeci de imigranți morți pe o autostradă din estul Austriei, nu departe de granița cu Ungaria, ar fi român, potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban, care a precizat că a informația a fost oferită de poliția austriacă.
Între 20 și 50 de imigranți morți au fost găsiți joi dimineață în respectivul camion care era oprit pe o bandă de staționare în landul austriac Burgenland, din apropierea graniței cu Ungaria, a precizat, într-o conferință de presă la Viena, purtătorul de cuvânt al poliției austriece, Hans Peter Doskozil.