Aproximativ o sută de mii de țigarete de contrabandă, descoperite de polițiștii ieșeni de frontieră

o suta de mii (1)Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit, într-un autoturism, marca Audi A4, 98.800 de țigarete de contrabandă, pe care doi cetățeni români intenționau să le comercializeze ilegal pe raza municipiului Iași. În data de 28 august a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, pe timpul desfășurării unei acțiuni specifice pe linia combaterii traficului ilicit cu țigări, au oprit în trafic, pe raza localității Cârlig, județul Iași, un autoturism, marca Audi A4, în care se aflau doi cetățeni români, despre care existau informații că au preocupări în sfera transportului țigărilor de contrabandă.

La controlul efectuat asupra autoturismului au fost descoperite șase colete, în care se aflau țigări, marca Plugarul, de proveniență R.Moldova. ”În vederea efectuării unui control amănunțit, lucrătorii noștri au procedat la conducerea autoturismului și a persoanelor în cauză la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

În urma inventarierii țigaretelor a rezultat un număr de 98.800 de țigarete, marca ”Plugarul”,  în valoare de 43.700 lei. Polițiștii de frontieră au întocmit bărbaților lucrare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contraband, sau sunt destinate săvârșirii acesteia, iar țigările, în valoare de 43.700 lei, și autoturismul, în valoare de 14.142 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii arii infracționalșe”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași. (E.M.)