Bacalaureat, sesiunea a doua: Aproape 30.000 de candidați la proba la alegere a profilului și specializării; 37 de elevi eliminați

peste 5500 la bacUn număr de 29.589 de candidați (80,59% din totalul celor 36.717 absolvenți de clasa a XII-a înscriși) au participat vineri la ultima probă scrisă din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, probă la alegere a profilului și specializării E) d), 37 de elevi fiind eliminați din cauza unor tentative de fraudă, se arată într-un un comunicat al Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECȘ) remis AGERPRES.

Ministerul precizează că 7.128 de candidați nu s-au prezentat la această probă.

Disciplinele pentru care elevii au putut opta sunt biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică și argumentare, psihologie și sociologie.

Prima afișare a rezultatelor este programată marți, 1 septembrie (până la ora 16,00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16,00 — 20,00. Soluționarea contestațiilor se va efectua în zilele de 2 și 3 septembrie, în timp ce rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie, menționează MECȘ.