Chirtoacă: Negocierile privind crearea majorității în CMC dau roade. 99,9% totul e gata

chirtoaca-2187Deși negocierile privind crearea unei majorități în Consiliul Municipal Chișinău încă nu s-au încheiat, Dorin Chirtoacă a anunțat deja că acordul privind constituirea alianței va avea loc joi la ora 20:00, informează UNIMEDIA.
„Negocierile dau roade. 99,9% totul e gata. A mai rămas o rundă de negocieri și diseară semnăm acordul”, a precizat Chirtoacă.

Liderul formațiunii PL în CMC nu a oferit multe detalii despre partajarea portofoliilor. „Avem deja acordul, care urmează să fie transmis la toate partidele participante la negocieri. Îl veți putea vedea și voi. Nu partajăm nimic”, a punctat acesta.

Totodată, ședința CMC va avea loc după semnarea acordului coaliției pro-europene, la ora 20.

De cealaltă parte, socialiștii spun că ar putea să nu participe la ședința de joi. „Dacă nu este acces liber, acolo nu se discută principii și valori, dar partajarea funcțiilor”, a declarat socialistul Ion Ceban.

De notat că, inițiat, ședința extraordinară CMC era preconizată pentru ora 10:00. Ulterior, fracțiunile PL, PLDM, PD și PPEM au intrat în negocieri privind constituirea unei alianțe majoritare la nivel local.