IPJ Ilfov: Peste 500 de sancțiuni contravenționale de peste 120.000 de lei, aplicate în 24 de ore, în urma controalelor

bani-thomas-danPeste 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 126.000 de lei, au fost date de polițiștii ilfoveni, în 24 de ore, în urma controalelor făcute pe raza localității Pantelimon.

De asemenea, în urma raziilor, oamenii legii au confiscat bunuri în valoare de 150.000 de lei și trei arme letale.

Polițiștii ilfoveni au acționat joi cu forțe mărite, în sistem integrat, pe raza localității Pantelimon, pentru combaterea infracționalității, creșterea siguranței în trafic și descurajarea faptelor antisociale de orice natură.

”În urma activităților desfășurate, pe o perioadă de 24 de ore, polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, ordine publică, rutieră, arme, explozivi și substanțe periculoase și de investigare a criminalității economice au constatat un număr total de 28 de fapte penale, dintre care 18 pentru infracțiuni la regimul rutier, 4 de natură judiciară, 2 de natură economică, 2 pentru încălcarea regimului armelor și munițiilor și 2 privind alte încălcări ale legii. Toate aceste fapte au fost constatate în flagrant”, se precizează într-un comunicat al IPJ Ilfov transmis vineri AGERPRES.

Totodată, polițiștii au aplicat 541 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 126.681 de lei, cea mai mare parte pentru conducătorii auto care au încălcat normele de circulație rutieră, se mai arată în comunicatul citat.

”În cursul zilei de ieri (n.r. joi) și nopții trecute, polițiștii rutieri au reținut 21 de permise de conducere și au retras 38 certificate de înmatriculare. În urma controalelor efectuate la mai multe societăți comerciale de pe raza orașului Pantelimon, au fost ridicate în vederea confiscării 9.840 țigarete și 85 de litri alcool, pentru care reprezentanții legali ai unităților economice nu au putut prezenta documentele de proveniență. Totodată, s-a dispus măsura confiscării pentru bunuri în valoare de 150.000 de lei. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au ridicat în vederea continuării cercetărilor 3 arme neletale”, potrivit IPJ Ilfov.

La acțiune au participat peste 150 de polițiști din cadrul IPJ Ilfov, dar și jandarmi ilfoveni.