Recital omagial „ENESCU 60” la Ateneul Român

Festivalul EnescuSoprana Leontina Văduva și mezzosoprana Viorica Cortez vor deschide, pe 30 septembrie, pe scena Ateneului Român din București, stagiunea camerală a Filarmonicii ”George Enescu”.

Pe 30 septembrie, începând cu ora 19,00, pe scena Ateneului Român din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Filarmonica George Enescu, în parteneriat cu CreArT — Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Primăriei Municipiului București, Muzeul Național George Enescu, organizează recitalul omagial „ENESCU 60”.

Potrivit unui comunicat al Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură, evenimentul care omagiază personalitatea și memoria marelui violonist, compozitor și dirijor George Enescu, cu ocazia împlinirii celor 60 de ani de la trecerea sa în eternitate, va reuni pe prestigioasa scenă a Ateneului Român nume de referință ale scenei muzicale naționale și internaționale: soprana Leontina Văduva, mezzosoprana Viorica Cortez, baritonul Florin Estefan, violonistul Vlad Maistorovici și pianista Alina Păvălache.

Recitalul va marca Ziua Internațională a Muzicii (1 octombrie 1975) și va deschide stagiunea camerală a Filarmonicii George Enescu.