‘The Visit’, al lui Shyamalan, deschide Festivalul internațional de Filme Horror „MOTELx” din Lisabona

Filmul ‘The Visit’, al regizorului de origine indiană Night Shyamalan, va da startul Festivalului Internațional de Filme de Groază din Lisabona, care se desfășoară în capitala portugheză între 8 și 13 septembrie, relatează EFE.

Lisabona va fi săptămâna aceasta scena celor mai bune filme horror în această a 9-a ediție a festivalului, care speră să atragă până la 16.500 de persoane în capitala lusitană.

‘The Visit’ reprezintă revenirea lui Shyamalan — care a ajuns celebru cu filme ca „The Sixth Sense” (1999), urmate de pelicule mai recente fără prea mare succes de public și critică.

Filmul prezintă povestea a doi frați care se duc să-și viziteze bunicii din partea mamei la o fermă dintr-un sat îndepărtat din Pennsylvania și unde își dau seama că bătrânii au un comportament ciudat.

Shyamalan face parte din selecția festivalului MOTELx care include pelicule contemporane din diferite țări, producții de specialitate și documentare de gen.

Din program fac parte filmele precum ‘Cop Car’, regizat de americanul Jon Watts, cu Kevin Bacon ca protagonist, sau ‘Knock Knock’, realizat de Eli Roth, cu Keanu Reeves în rolul principal.

„MOTELx” include în program și ‘Eugenie’, un clasic din 1969 regizat de spaniolul Jesús Franco, a cărui proiecție reprezintă un omagiu adus regretatului actor britanic Christopher Lee, care a murit în iunie la 93 de ani.