Consiliul Superior al Magistraturii va aproba un nou Cod de etică și de conduită profesională a judecătorului

646x404Un nou Cod de etică și de conduită profesională a judecătorului va fi aprobat vineri, 11 septembrie, de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în cadrul Adunării generale a judecătorilor. Anunțul a fost făcut miercuri de către președintele CSM, Victor Micu, în cadrul unei întîlniri neoficiale cu reprezentanții mass-media, informează MOLDPRES.

Potrivit președintelui CSM, noul cod de etică și de conduită profesională a judecătorului vine să creeze niște mecanisme de creștere a integrității și independenței sistemului judecătoresc.

”În vechiul cod nu erau prevăzute toate principiile de etică și conduită profesională care sînt necesare unui sistem judecătoresc funcționabil și în care cetățenii ar avea încredere. Cel nou este mult mai bine structurat din punct de vedere al stabilității și cerințelor morale față de judecători”, a declarat Micu.

În același timp, oficialul a vorbit despre unele probleme dintre instituțiile judecătorești și mass-media, menționînd că ”o mică parte din vină în procesul de informare și documentare a jurnaliștilor o poartă anume lipsa de conlucrare dintre aceste două instituții”.