Concert Jose Carreras, pentru prima oară la Cluj

Cunoscutul tenor Jose Carreras va susține un concert extraordinar la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca la finalul lunii noiembrie. Cunoscutul artist revine în România după doi ani de la ultima sa vizită în țara noastră, însă acesta va fi primul concert susținut la Cluj.

‘Jose Carreras le va oferi clujenilor un concert din care nu vor lipsi celebrele melodii ale perioadei ‘Belle Epoque’ dar nici cunoscutele sale arii de opera, opereta și musicaluri. Concertul se va numi ‘The Very Best Of Jose Carreras’ și îi va încânta pe fani cu cunoscutele piese ‘La Donna e Mobile’, ‘Nessun Dorma’ și multe, multe altele’, arată organizatorii într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Jose Carreras ocupa un loc privilegiat în lumea muzicii. Născut în Barcelona, a studiat muzica în orașul natal. În 1970 și-a început cariera muzicală la Gran Teatre del Liceu din Barcelona, jucând în piesele Nabucco și Lucrezia Borgia. Cariera artistului cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe marile scene muzicale ale lumii, dar și înregistrări cu mari artiști care au activat în afara ariei muzicii clasice, printre care Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour, Sarah Brightman. Pe lângă reprezentațiile de operă, acesta a susținut recitaluri în cele mai renumite săli de concerte din lume. Întregul său repertoriu include peste 600 de titluri interpretate, ce acoperă o paletă largă de stiluri muzicale, de la baroc până la contemporan.

Jose Carreras a făcut parte din proiectul ‘Cei trei tenori’, alături de Placido Domingo și Luciano Pavarotti, cu care a început în 1990 o serie de concerte foarte populare, ce au continuat până în 2003. Primul concert în scop caritabil al celor trei a avut loc la Roma, cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal. Datorită succesului uriaș, concertele în această formulă au continuat vreme de 14 ani. Albumul ‘Carreras-Domingo-Pavarotti: The Three Tenors In Concert’ deține recordul Guinness Book pentru cel mai bine vândut album clasic.

Denumit de criticii de gen ‘tenorul cu cea mai frumoasă voce a zilelor noastre’, Jose Carreras a dovedit lumii întregi că nu este doar un mare artist, ci și un filantrop. După ce în 1988 a câștigat lupta cu leucemia și a înființat ‘Fundația Internațională Jose Carreras pentru lupta împotriva leucemiei’, Jose Carreras a reușit să se implice activ pentru strângerea fondurilor necesare oamenilor diagnosticați cu leucemie și să doneze fundației sume importante din onorariile concertelor susținute de el, dar și din vânzările de CD-uri.

Pentru concertul de la Cluj-Napoca din 29 Noiembrie 2015 prețurile biletelor pornesc de la 150 de lei și ajung până la 500 de lei.