Băsescu: România are obligația să susțină o eventuală intervenție NATO în Siria

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a declarat vineri seară, într-o emisiune televizată, că România are obligația de a susține o eventuală intervenție militară NATO în Siria, împotriva rebelilor islamiști.

‘Dacă va fi o intervenție NATO categoric da, (…) avem obligația de a participa la operațiuni NATO cu ce putem și în raport cu mărimea noastră. Dar, înainte de a trimite armate NATO în Siria (…) aș da armament armatei siriene să-și curețe teritoriul. Ei vă garantez că armata siriană numeric e capabilă să-și curețe teritoriul într-un an de zile și să repacifice Siria (…) Suntem în fața a două alternative, ori se înarmează armata siriană și-i dai tot ce are nevoie ca să curețe teritoriile sale (…) ori, dacă nu, atunci o intervenție cu trupe terestre (…) Deci astea sunt cele două alternative — ori armata siriană ori NATO’, a declarat Traian Băsescu la B1TV.

Fostul președinte a subliniat că a exprimat un punct de vedere personal, care evident nu angajează în nici un fel statul român.