România va aloca 450 mii de euro pentru evacuarea pesticidelor din R. Moldova

euroRomânia va aloca 450 mii de euro pentru implementarea proiectului de distrugere a pesticidelor şi chimicalelor periculoase, stocate pe teritoriul Republicii Moldova. Un Memorandum în acest sen a fost semnat la Chișinău de Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă, şi de către ministrul Apărării, Anatol Şalaru, informează MOLDPRES.

Alina Pisica, consilier pe imagine și comunicare al ministrului Apărăii, a comunicat pentru agenție că acest suport financiar va fi utilizat pentru distrugerea pesticidelor din raioanele Comrat şi Făleşti, unde sînt stocate circa 320 tone.

Solicitată de MOLDPRES, colonel Mariana Grama, șef adjunct al Direcției Logistică din cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naționale, a menționat că în perioada anilor 2013 -2014, de pe teritoriul Republicii Moldova, la întreprinderea Sarpi Dambrowa Gornikza din Polonia au fost evacuate și distruse 640 de tone de pesticide.

Pentru moment, pe teritoriul țării mai sînt stocate și pregătite pentru evacuare în Polonia încă 630 tone de substanțe chimice.