CEAI PENTRU ELIMINARE NISIP SI PIETRE LA RINICHI

pietre-la-rinichiAlimentatia care cuprinde substantie cu exces de saruri minerale, consumul insuficient de apa (nu alte lichide – inclusiv sucuri naturale de fructe), infectiiile urinare netratate corespunzator pot conduce la suprasaturarea urinei pe tubulatura renala sau uretrala si în consecinta la instalarea microlitiazei (nisip) sau a litiazei (pietre) renale. Aceste formatiuni litice (calculi renali) sunt saruri insolubile de Ca si Mg de origini diferite: oxalati, urati, carbonati.
Ceaiul prezentat de noi (a carui efecte au fost dovedite ecografic înante si dupa cura de ceai, la o persoana care suferea de frecvente colici renale datorate prezentei calculilor renali) are o compozitie complexa, care permite solubilizarea calculilor (indiferent de natura lor) si eliminarea lor fara durere.
Ceaiul se face din mai multe plante, din fiecare se ia o cantitate care poate fi cuprinsa între 3 degete.
Se bea minim 1 l de ceai rece pe zi, în cure de minim 2 saptamani, în caz de colici renale sau preventiv (de obicei primavara si toamna). Ceaiul se bea înainte de masa sau între mese, pentru a avea o eficacitate maxima. Este preferabil a se consuma neîndulcit, are un gust mai degraba fad. Cei care totusi simt nevoia de gust dulce vor adauga miere de albine.
Intr-un litru de apa (de preferinta de izvor, plata sau fiarta anterior) se  fierbe 10 min. radacina de osul iepurelui, fara a se acoperi cu capac.
Se adaga apa pana la 1 litru, se aduce  din nou la fierbere.
Se stinge focul si se adauga în aceasta ordine:
– cozi de cirese
– coada calului
– coada soricelului
– matase de porumb
– flori de soc
– frunze de mesteacan

Se acopera si se infuzeaza 10 min.
Se strecoara si se adauga un varf de cutit de bicarbonat alimentar.