Alina Gorghiu spune că Băsescu este o concurență serioasă la forțele politice extremiste

Copreședintele PNL Alina Gorghiu consideră că fostul președinte Traian Băsescu are o poziție controversată cu privire la refugiați și că acesta ar „concura forțele politice extremiste”.

„Nu este nimic surprinzător că Traian Băsescu are o poziție controversată cu privire la refugiați. Din punctul meu de vedere concurează forțele politice extremiste Traian Băsescu. Același discurs, e o concurență politică serioasă la forțele politice extremiste și cred că cei care îi mai ascultă pozițiile sunt foarte puțini, iar cea mai eficientă soluție pe care PNL o poate avea în legătură cu Traian Băsescu este să-l ignore. (…) Eu cred în structurile europene și în principiul solidarității europene. Ideea de a merge cu mesaje extremiste, nu acceptăm niciun refugiat sau a susține poziția președintelui Traian Băsescu mie mi se pare o eroare”, a afirmat Gorghiu, luni, la sediul PNL sector 5.

Ea susține că trebuie făcută „o campanie nealarmistă de informare a populației” cu privire la refugiați.

„Ce am văzut eu în ultima perioadă a fost în mare parte o campanie de dezinformare. Am văzut atât de multe informații false vehiculate în spațiul public de persoane neautorizate și populația nu are de unde să știe dacă sunt sau nu corecte informațiile respective. Obligația mea ca lider politic responsabil este să informez populația cât se poate de echilibrat, nealarmist, să lăsăm experți din grupul de lucru să se pronunțe pe acest subiect și să vină cu cea mai bună variantă”, a adăugat Alina Gorghiu.

România trebuie să refuze ideea de cotă de refugiați pentru că nu este stat membru Schengen, a afirmat luni Traian Băsescu, susținând că, dacă ar mai fi fost președinte, ar fi cerut Parlamentului o dezbatere și o hotărâre pe această problemă.

În opinia sa, România „a făcut o mare greșeală” la Consiliul European din luna iunie, când țara noastră „a acceptat cota de refugiați”.