CFR: Programul Trenurile Soarelui a ajuns la final; în acest sezon estival au fost transportați peste 900.000 de pasageri

Programul Trenurile Soarelui a ajuns la final, astfel că în acest sezon estival cele 40 de trenuri din program au transportat peste 900.000 de pasageri, în ușoară creștere față de anul trecut, potrivit unui comunicat remis, marți, AGERPRES de CFR Călători.

‘Începând cu luna septembrie 2015, capacitatea de transport este adaptată cerințelor de extrasezon, legătura dintre București și Constanța fiind asigurată zilnic de 18 trenuri, nouă pe sens, din care 14 InterRegio și 4 Regio. Trenurile Litoral circulă în continuare fără opriri intermediare și parcurg ruta București Nord — Constanța în două ore. De asemenea, durata de călătorie a celorlalte zece trenuri InterRegio directe se va menține în medie la circa 2 ore și 20 minute’, se menționează în comunicat.

CFR Călători informează că, la cererea pasagerilor, menține în circulație toate trenurile directe care au conectat marile orașe, respectiv Arad, Craiova, Iași, Suceava, Brașov și Constanța.

De asemenea, în Gara de Nord București vor fi asigurate legături la toate trenurile din țară spre/dinspre Litoral. Astfel, turiștii care vor merge la mare prin programul ‘Litoralul pentru toți’, vor putea călători cu trenul până la Constanța.