Israelul și Rusia au convenit asupra unui mecanism de coordonare militară în Siria

 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele rus Vladimir Putin au convenit la Moscova asupra unui mecanism de coordonare a acțiunilor militare ale celor două țări cu scopul de a se evita eventuale confruntări în Siria, a informat guvernul israelian, relatează marți AFP.

Acest mecanism are drept scop ‘evitarea neînțelegerilor între forțele israeliene și cele rusești’, se arată într-un comunicat al premierului israelian.

Cu toate acestea, Benjamin Netanyahu a subliniat că Israelul intenționează să-și păstreze libertatea de acțiune în Siria. ‘Israelul lansează acțiuni și, pentru că facem acest lucru, este important pentru toată lumea, inclusiv pentru Rusia, să știe că acționăm’, a precizat premierul israelian.

Potrivit presei israeliene, șeful Statului Major israelian, Gadi Eisenkot, care l-a însoțit pe Netanyahu la Moscova, și omologul său rus, Valeri Gherasimov, au fost de acord ca acest organism de coordonare să fie condus de adjuncții șefilor de Stat Major din cele două țări.

Prima întâlnire între cei doi oficiali este programată să aibă loc în două săptămâni, însă locul reuniunii nu este încă stabilit.