Ponta, despre refugiați: Să vedem deciziile politice după ședința Consiliului European

victor-ponta3Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, în legătură cu numărul de refugiați ce urmează să fie primiți de țara noastră, că numai după ce se va lua o decizie politică de către Consiliul European se vor lua măsurile ce se impun în acest sens. „Astăzi va fi Consiliul European, la Bruxelles, la care participă președintele. După care, din punct de vedere tehnic, trebuie văzute toate prevederile deciziei JAI și o să ne pregătim ca o țară civilizată, europeană. Însă, haideți să vedem deciziile politice din această seară, după ședința Consiliului European”, a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului.
Întrebat dacă România este pregătită și pentru eventuale sancțiuni în cazul în care refuză numărul de refugiați impus, Ponta a spus că este o decizie pe care nu poate să o ia de unul singur.
„Este o decizie pe care nu pot să o iau singur. S-a discutat totul în cadrul CSAT, o să discutăm atunci când o să avem o decizie, nu e o chestiune pe care o anunț eu azi. Haideți să vedem ce se întâmplă azi la Consiliul European. E o problemă atât de importantă încât nu trebuie să avem păreri de premier, e o problemă în care trebuie să existe opinia României și până acum am fost coordonați pe tema aceasta și trebuie să fim și în continuare”, a punctat Ponta.
Întrebat dacă trebuie convocată o nouă ședință a CSAT, Ponta a spus că, în opinia sa, o „consultare” ar fi suficientă.