Ambasadorul Francois Saint-Paul: În Franța, gastronomia nu se reduce la hrană; e un concept legat de societate

În Franța gastronomia nu se reduce la hrană, ci este un concept mai amplu, care este legat de societate, a declarat vineri ambasadorul francez la București, Francois Saint-Paul, la un eveniment dedicat vinurilor.

„Festivalul vinurilor” este cuprins în ampla manifestare ”Fete de la Gastronomie” — organizată de Ambasada Franței, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România și Institutul Francez.

Astfel, în cadrul „Festivalului vinurilor”, ce se desfășoară între 25 septembrie și 7 octombrie, toate hipermarketurile Carrefour din România vor prezenta o selecție de 125 de vinuri de proveniență autohtonă și internațională.

Prezent la evenimentul de lansare, ambasadorul Franței a vorbit despre „prețurile avantajoase și calitatea excepțională” a vinurilor din ofertă, dar și despre legătura culturală dintre țara sa și România.

„Gastronomia are un rol foarte important. Suntem într-o țară latină și avem concepte de gastronomie asemănătoare”, a adăugat Francois Saint-Paul.

La eveniment a fost prezent și Jean Baptiste Dernoncourt, director executiv Carrefour România.

„Colaborarea dintre Carrefour, Ambasada Franței, Camera Franceză de Comerț și Industrie în România este una de durată și ne bucurăm să fim din nou parteneri ai proiectului ‘Sărbătoarea Gastronomiei’ în România. În cadrul acesteia, ‘Festivalul vinurilor’ se înscrie într-una din axele noastre strategice prin care (…) încercăm să creăm o experiență plăcută și captivantă consumatorilor noștri”, a spus acesta.

„Fete de la Gastronomie” reunește, până luni, în București, evenimente în 31 de restaurante, hoteluri, wine bars, patiserii, hypermarketuri și o librărie. Arta culinară franceză va fi celebrată prin degustări de vin, brunch-uri franțuzești, ateliere, dezbateri și dineuri speciale.