Cezar Preda (PNL): Vor fi și voturi de la PSD la moțiunea de cenzură

 

„Este cea mai simplă moțiune de cenzură depusă în ultimii 25 de ani, era obligatoriu să fie introdusă în momentul în care prim-ministrul a fost trimis în judecată, căci acesta este cel mai important ordonator de credite și nu poate coordona funcția pe care o ocupă în condițiile în care este trimis în judecată pentru infracțiuni care se pliază peste atribuțiunile sale de serviciu”, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Cezar Preda.

Acesta susține că „poziția lui Victor Ponta este pur și simplu este anacronică și este în total dezacord cu ceea ce înseamnă legislația românească”.

„Victor Ponta nu poate să fie prim-ministru al unei țări democrate, să gestioneze fonduri publice, să gestioneze politica fiscală a României, să gestioneze și să gireze lupta împotriva evaziunii fiscale atât timp cât pentru aceste acuzații este trimis în judecată. În această țară, oricare din cei 300.000 de funcționari publici care îndeplinesc atribuțiunile de serviciu sunt suspendați din funcție în momentul în care sunt trimiși în judecată pentru asemenea infracțiuni”, a mai spus Cezar Preda.