Valeriu Streleț s-a întîlnit cu Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, la New York

15006467_big1443593988Premierul Valeriu Streleț a purtat discuții cu Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, în cadrul participării la sesiunea a 70-a a Adunării Generale a Națiunilor Unite, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.În cadrul întrevederii, Secretarul General ONU s-a referit la adoptarea recentă a noilor Obiective globale pentru Dezvoltarea Durabilă în perioada post-2015, exprimînd speranța că Guvernul Republicii Moldova va întreprinde acțiuni hotărîte pentru implementarea acestora. Prim-ministrul Valeriu Streleț a apreciat rolul important al agențiilor și programelor ONU în procesul asistenței pentru dezvoltarea Republicii Moldova, pe parcursul anilor.
Valeriu Streleț a declarat că s-a făcut un pas important în avansarea eforturilor globale de dezvoltare, referindu-se la adoptarea agendei post-2015 cu obiectivele de dezvoltare durabilă, bazate pe trei piloni inter-conectaţi – economic, social şi de mediu. Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la situația regională de securitate și evoluțiile în dialogul pentru reglementarea conflictului transnistrean, fiind menționată relevanța proiectului ONU privind măsurile de încredere. Secretarul General Ban Ki-mooon a reiterat disponibilitatea ONU pentru oferirea asistenței Republicii Moldova în domeniile de competență.
La rîndul său, Prim-ministrul Valeriu Streleț a lansat invitația în adresa Secretarului General ONU de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova.