Ponta despre afirmațiile lui Iohannis cu privire la bugetul pe 2016: Eu nu am interes electoral, nici dânsul

 

Premierul Victor Ponta a susținut, luni seara, că nici el, nici președintele Klaus Iohannis nu au interese electorale anul viitor, iar bugetul pe 2016 va arăta „bine”, conform cu „viziunea USL”.

„În 2016, facem bugetul bine, viziunea USL, eu oricum nu candidez, deci nu am interes electoral. Nu candidează nici domnul Iohannis, nici dânsul nu are interese electorale, amândoi putem doar să ne facem treaba.(…) Eu sunt convins că și domnul Iohannis, și PNL, și PSD doresc să ținem creșterea economică, iată, cea mai mare din Europa și o ținem așa de câțiva ani, să mărim veniturile în sănătate și în educație, unde este nevoia cea mai mare, să ajutăm agricultura. (…) Știu că domnul Iohannis mă și laudă. Peste tot pe unde merge, în străinătate, spune că Romania este o economie foarte puternică și asta ne-a permis să luăm și măsuri sociale”, a spus Ponta, într-o intervenție telefonică la România TV.

Anterior, președintele Iohannis afirmase că dorește ca bugetul de stat să nu fie construit în urma „unor calcule electoraliste sau interese partizane”.

„Ne aflăm în perioada imediat premergătoare construirii bugetului. Îmi doresc ca el să fie rezultatul unei viziuni, al asumării unor obiective în interesul întregii societăți și al respectării angajamentelor luate de întreaga clasă politică, nu al unor calcule electoraliste sau interese partizane. Practica direcționării de resurse de la bugetul statului pentru a influența procesul electoral nu are ce căuta într-o democrație puternică. Renunțarea la un asemenea mod de lucru ar fi tocmai expresia unui comportament responsabil’, a spus, luni, Iohannis.