YouTube a anunțat ca va lansa un abonament cu plată pentru cei care nu doresc publicitate inclusă

Platforma video online YouTube, filială a gigantului Google, a anunțat miercuri lansarea unei oferte de abonament permanent pentru vizualizarea de conținut fără publicitate, informează agenția France Presse.

Oferta, numită Red YouTube, va fi lansată în SUA în 28 octombrie, la un preț de 9,99 dolari pe lună, a precizat grupul, conținutul rămânând accesibil în mod gratuit numai cu adaos de publicitate.

Gigantul video online, care susține că are peste un miliard de utilizatori în întreaga lume, a anunțat, de asemenea, lansarea unei noi aplicații, YouTube Music, care va oferi cataloage de videoclipuri ale artiștilor.

Aceasta aplicație va fi legată de magazinul online Google Play, a menționat compania.

„YouTube Red marchează o evoluție în dorința de a oferi fanilor mai multe opțiuni și conținutul pe care ei îl apreciază, precum și o utilizare mai plăcută”, a comentat Robert Kyncl, director operațional al YouTube.

Red YouTube permite abonaților și să salveze videoclipurile pe computerul personal sau pe suport mobil pentru a le vizualiza mai târziu, chiar și fără conexiune la internet, mai precizează AFP.