Locuri de muncă în străinătate: Portugalia, Maria Britanie, Germania caută personal medical şi tehnic, dar şi culegători de zmeură

Portugalia, Maria Britanie, Germania, Irlanda şi Belgia sunt câteva dintre ţările care recrutează personal prin reţeaua europeană de ocupare EURES şi au disponibile locuri de muncă pentru personal medical şi tehnic, dar şi la cules de zmeură, unde salariul brut lunar poate ajunge la 1.192 de euro.În Belgia, o companie din sectorul metalurgic este în căutarea unui proiectant tehnic experimentat pentru construcţii metalice. În afară de proiectarea construcţiilor metalice, această persoană trebuie să întocmească proiecte şi să verifice realizarea acestora. Compania este specializată în toate tipurile de sudură şi în lucrări de construcţii atât pentru construcţii noi, cât şi pentru cele de renovare.
Pentru acest loc de muncă, se cere diplomă de licenţă în electromecanică, inginerie industrială, dezvoltare de produse sau echivalente prin experienţă, precum şi cunoaşterea Autocad 2D, cunoaşterea Inventor sau Parabuild, perspectiva tehnică de a integra piesa în proiectul total, mai mulţi ani de experienţă în sectorul metalurgic (desen de scări, porţi, uşi şi ferestre), capacitate de a proiecta un mediu bazat pe o schiţă sau de măsurare în trei puncte, cunoaşterea tehnologiei de sudare, a liniei de pliere, dar şi cunoaşterea limbii engleze la nivel avasat.Salariul oferit este de 12,60 euro brut pe oră, iar angajatorul precizează că se acordă bonus la final de an şi indemnizaţie de concediu în conformitate cu legislaţia belgiană. Contractul este pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă de 40 de ore pe săptămână. Persoanele interesate pot trimite CV şi scrisoare de intenţie doar în limba engleză la adresele de email: jelle@laeremansgeert.be şi annelies.thomas@vdab.be. Pentru Marea Britanie sunt căutaţi 20 de asistenţi medicali generalişti care ar trebui să furnizeze servicii de îngrijire persoanelor cu probleme neurologice, cu scleroză multiplă, pacienţilor care au boala Parkinson şi Huntington.De asemenea, candidaţii trebuie să aibă diplomă de asistent medical generalist, să fie înregistraţi în colegiul asistenţilor medicali din Anglia sau înregistrarea să fie în curs de procesare, candidatul să fie eligibil să lucreze în această ţară şi să vorbească limba engleză cel puţin la nivelul B1.Persoanele selectate vor lucra 37,5 ore pe săptămână, iar salariul va fi de 14 – 15 lire pe oră, în timp ce salariul net pe an va fi de cel puţin 27.300 de lire.
„Se oferă sprijin în găsirea unei locuinţe, iar costul biletului de avion va fi suportat de către angajator. Se asigură, de asemenea, şi transportul de la aeroport până în localitatea unde veţi avea cazarea”, precizează angajatorul.Perioada contractuală este nedeterminată.Persoanele interesate pot trimite CV model Europass în limba engleză la info@casenterpriseprojects.net.În Portugalia, sunt disponibile 400 de locuri de muncă în agricultură, respectiv muncitori necalificaţi pentru culesul zmeurei.Se cer: aptitudini fizice/capacitate de a munci, cazier judiciar, minimum şcoala primară, experienţă în recoltarea zmeurei sau în sere/agricultură, precum şi disponibilitate pentru muncă sezonieră (două, trei luni) în Portugalia. De asemenea, candidaţii trebuie să aibă cunoştinţe de bază de limba engleză, spaniolă sau portugheză. Salariul brut este cuprins între 842 şi 1.192 pe lună şi se lucrează şase zile pe săptămână.O companie din Germania recrutează un electrician, a cărui activitate va consta în instalarea sistemelor şi echipamentelor electrice, citirea şi interpretarea schemelor, efectuarea verificărilor periodice a istalaţiilor electrice în sectorul de producţie.”Activitatea se va desfăşura în producţie, pentru companiile Audi şi Edeka”, se arată în anunţul de angajare.

Candidaţii trebuie să aibă calificare profesională încheiată ca electrician, experienţă anterioară în domeniu (de preferat, experienţă ca electrician în construcţii) şi cunoştinţe de limba germană la nivel A2.Angajatorul menţionează că salariul oferit va fi precizat în momentul interviului şi că oferă sprijin pentru găsirea unei locuinţe.Tot în Germania, se mai caută un tehnician fizică de laborator pentru fabricarea matriţelor pentru fibre optice, măsurarea parametrilor matriţelor din cuarţ şi implementarea şi monitorizarea parametrilor de proces.
Pentru ocuparea acestui post este necesar ca persoanele interesate să aibă formarea profesională încheiată ca tehnician fizică de laborator, experienţă profesională anterioară în domeniu, cunoştinţe informatice (MS Office), disponibilitate de a lucra în schimburi, capacitatea de a lucra atât individual cât şi în echipă, capacitatea de analiză şi abilitatea de rezolvare a problemelor, precum şi cunoştinţe bune de limba germană, engleză sau rusă.Un alt angajator german recrutează patru operatori maşini şi instalaţii optice pentru pregătirea şi utilizarea acestora.Candidaţii trebuie să aibă formarea profesională încheiată, experienţă profesională anterioară în domeniu, cunoştinţe informatice (MS Office), disponibilitate de a lucra în schimburi, capacitatea de analiză şi abilitatea de rezolvare a problemelor, dar şi să aibă cunoştinţe bune de limba engleză sau germană.
Contractele de muncă vor fi pe perioadă determinată de 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii pe perioadă nedeterminată. Programul de lucru va fi cu norma întreagă, de 40 de ore pe saptamană, şi se lucrează în schimburi.
În Irlanda este disponibil un post de tehnician dentar, într-un laborator dentar foarte aglomerat. Sunt necesare experienţă în domeniul proteticii medicale şi calificare în domeniu. De asemenea, candidaţii trebuie să vorbească limba engleză cel puţin la nivel mediu (B2). Salariul oferit este între 30.000-35.000 de euro pe an.