Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la activitatea Comisiei de autorizare și disciplină a administratorilor autorizați

_mg_8980Cabinetul de miniștri în exercițiu a aprobat astăzi Regulamentul cu privire la activitatea Comisiei de autorizare și disciplină a administratorilor autorizați, o necesitate prevăzută în Legea cu privire la administratorii autorizați, intrată în vigoare acum un an, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.
Scopul acestui document este instituirea cadrului normativ privind autorizarea, organizarea și supravegherea activității profesionale a administratorilor autorizați – persoane care au obligația de supraveghere şi/sau de administrare a persoanelor juridice de drept privat sau a întreprinzătorilor individuali aflaţi în proces de insolvabilitate sau de dizolvare.
Totodată, Regulamentul stabileşte modul de organizare și activitate a Comisiei, dar și modalitatea de selectare a membrilor acesteia. Potrivit documentului, Comisia constată şi examinează cazurile de încălcare a obligaţiilor profesionale ale administratorului și decide asupra tragerii la răspundere disciplinară a administratorilor şi asupra sancţiunilor ce urmează a fi aplicate acestora pentru încălcările constatate, cu excepția celor de suspendare și retragere a autorizației, care urmează a fi propuse pentru aplicare ministrului Justiției.
Comisia de autorizare şi disciplină este un organ colegial fără personalitate juridică, instituit prin ordinul ministrului Justiţiei.