Concurs de landscaping design și totem cămine pentru campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi organizează un concurs studențesc de soluții fezabile pentru două componente definitorii pentru imaginea campusului studențesc „Tudor Vladimirescu”.

1. Concurs de soluții – propunerea unui model de totem pentru cămine studențești.

Se cere proiectarea unui totem de semnalizare a căminelor studențești ce urmează a fi executat și amplasat în fața căminelor T1-2, T3-4, T5-6 și T7-8 în prima fază, urmând ca în anii viitori să fie implementat în tot campusul Tudor Vladimirescu.În definirea soluției de proiectare se vor avea în vedere o serie de factori vitali ce vor stabili fezabilitatea obiectului propus:
– Totemul va fi iluminat, se consideră alimentarea cu electricitate ca fiind existentă (nu se va include in calculul de costuri);

– Bugetul alocat fiecarui totem este de 10 000 RON, buget ce trebuie să acopere toate fazele de execuție;

– Dimensiunile și forma totemului vor fi stabilite de fiecare participant în parte, ținându-se cont de structură, materialele și amplasarea propice lizibilitatii facile a obiectului (în functie de căminul deservit, se pot gândi variațiuni ale aceleași soluții cu una, două sau trei laturi de semnalizare).

– Toate propunerile sunt necesar a fi realizabile ]n bugetul stabilit, la soluția de idee fiind atașată o listă de materiale ce definește un cost aproximativ. Detalierea devizului se va face ulterior datei de predare a proiectului de idei, pentru soluțiile alese de juriu.

Concurenții pot forma echipe sau participa individual, premiul oferit echipei castigatoare fiind de 500 RON

 

2. Concurs de soluții – propunere de reabilitare și amenajare spații verzi din campus

Pe suprafața campusului studențesc „Tudor Vladimirescu” există aproximativ 60.000 de metri pătrați de spații verzi. Având în vedere imaginea lor necorespunzătoare, se cere prezentarea unei soluții prin care acestea să fie revitalizate. Prin urmare, se caută o gândire generală asupra imaginii întregului spațiu verde, punându-se accentul pe anumite parcele de impact, la alegerea studenților care realizează proiectul.Aceste parcele, figurate în planul atasat temei de concurs, constituie obiectivul investitiei initiale, o zonă cu importanță și lizibilitate mărite, un semnal al efortului de a schimba atmosfera generală, un efort de a transforma griul predominant într-un context plin de viață, atractiv și benefic celor ce intră în contact cu el, zi de zi.În definirea soluției de proiectare se vor avea în vedere o serie de factori vitali ce vor stabili fezabilitatea obiectului propus:

– Fiecare echipă/participant va alege un singur lot din cele marcate pe plansa atașată, detaliind soluția de reamenajare în funcție de un concept general aplicabil întregii suprafețe verzi și de bugetul alocat.

– Bugetul alocat revitaliării unei parcele majore este de 80 000 RON, buget ce trebuie să acopere toate fazele de execuție.

– Studenții vor avea în vedere propunerea unor piese de mobilier urban, soluții de iluminat și toaletare a spațiului verde, menite să aduca un suflu proaspăt și tineresc spațiilor neglijate și degradate. Se va ține cont de vegetatia existentă, fiind necesară definirea și evidențierea acesteia, după caz.

– Soluțiile ce propun decopertări masive și actiuni de înlocuire totală a gazonului nu vor fi luate în considerare. Se pot propune plantări diverse dacă sunt însoțite de o documentare asupra plantelor propuse. Detalierea devizului se va face ulterior datei de predare a proiectului de idei, pentru soluțiile alese de juriu.

– Se va ține cont de caracterul amplasamentului, ritmul de viață și exigentele de siguranță și confort întâlnite în spațiile de acest gen, propunându-se materiale și solutii inteligente, durabile și de maxim impact în bugetul dat.

– Zonele evidențiate pot fi supuse extinderii parțiale sau comprimării, în funcție de soluția aleasă, ele având caracter informativ.

Concurenții pot forma echipe sau participa individual, premiul oferit echipei câștigatoare fiind de 1000 RON

Predarea soluțiilor se va face exclusiv online până la data limită specificată, iar proiectele vor cuprinde:- Piese tehnice (vederi, secțiuni și amplasare în zonă); Reprezentări 3d în contextul oferit ca suport tehnic; Lista de materiale în functie de propunere.DEADLINE ÎNSCRIERI – 25.11.2015.DEADLINE PREDARE – 18.12.2015.Pentru a fi la curent un noutățile din cadrul concursului vă rugăm să urmăriți pagina de facebook, tot aici veți putea găsi fișierul .dwg sau alte materiale neccesare:https://www.facebook.com/events/1094683920564473/