FESTIVAL DE JAZZ ŞI SPECTACOLE DE COLINDE, ÎN WEEK-END, LA PALAS

02 (2)La Palas Iaşi, colindele vor răsuna întregul week-end, spre încântarea clienţilor aflaţi în căutarea darurilor de Crăciun. În plus, continuă surprizele şi evenimentele de sezon dedicate celor mici şi celor mari: târg de cadouri, spectacole diverse, Miss şi Mister Piticot, festival de jazz şi multe altele.

În intervalul 11 – 23 decembrie 2015, Palas Mall găzduieşte Târgul de Cadouri şi Decoraţiuni Crăciunia. La etajul întâi al Atriumului, clienţii vor descoperi numeroase propuneri de daruri pentru cei dragi: bijuterii, obiecte de artă, decorațiuni pictate,produse cosmetice, ornamente florale, jucării, jocuri, suveniruri şi multe alte cadouri pentru copii, părinţi sau bunici.

Vineri, de la ora 15.00, în Atrium va avea loc Festivalul „Blues pentru Iaşi”. Fondat în anul 2008 de compozitorul și pianistul ieșean Titel Popovici, împreună cu pictorul și scriitorul Traian Mocanu, evenimentul a ajuns la cea de-a VI-a ediţie. „Blues pentru Iași” poartă amprenta maestrului, prin compozițiile sale, interpretate de soliști și formații de valoare ale blues-ului şi jazz-ului românesc. Anul acesta, muzicieni de excepție vor încânta publicul cu o muzică de calitate. Printre invitați se remarcă „Trio Sorin Zlat” din București, Sextetul Virgil Popovici, coordonat de fratele regretatului compozitor, Transfer Maxi-Band, condus de Marcel Maxim, Vintage Studio, Jazz Confesion și trupa de balet Atitude.

Ziua de sâmbătă va începe, la Palas Mall, cu un spectacol de balet, susţinut, de la ora 10.00. Copiii de la clubul „Ballet & Dance Studio Oana” au pregătit un show cu numeroase momente feerice, ce vor introduce audienţa în minunata poveste de Crăciun. Tot în Atrium, de la ora 12.00, este programat un spectacol de modă şi teatru al copiilor de la Kasta Morrely.

După-amiază, de la ora 16.00, în Atriumul Palas Mall vor putea fi ascultate cele mai frumoase colinde de Crăciun, interpretate de prichindei. De la ora 19.00, va începe spectacolul caritabil „Fulgi de speranţă”, al cărui invitat special este cântăreţul Liviu Teodorescu. Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru ONG-ul „Speranţă pentru Îngeraşi”, ai căror beneficiari sunt copiii fără familie şi cei defavorizaţi. Pot fi dăruite jucării și dulciuri, ce vor fi oferite de Moș Crăciun copiilor mai puțin norocoși.

Iubitorii cântecelor tradiţionale de iarnă sunt invitaţi şi duminică, la Palas Mall. La ora 10.00, încep serbările de Crăciun ale copiilor de grădiniţă, iar de la ora 12.00, competiţia pentru titlurile de Miss şi Mister Piticot. Şi talentaţii prichindei ai Palatului Copiilor vor susţine un spectacol în Atrium, de la ora 16.00.

Seara, cadoul muzical va fi oferit de membrii Asociaţiei Studenţilor Creştini-Ortodocşi Români (ASCOR) – Filiala Iaşi.Concertul caritabil de colinde va începe la ora 19.00 şi este organizat cu scopul strângerii de fonduri pentru două centre de plasament și un cămin de bătrâni. Corurile participante sunt alcătuite din membri ai unor asociații studențești partenere din Iași, precum: Corul „Arhanghelii” – ATOR, Corul ASFI, Corul „Ceata de mediciniști” – UMF, Corul de Literați și Prietenii, Corul TCM, Corul „Haiducii” – Centrul de plasament „V. Costache” şi Corul „Învierea” – ASCOR.