Facem orice sau ni se pare că facem orice ca să fim sănătoși. Uneori este mai simplu decât credem. Consumul zilnic de măsline- un aliment la îndemâna oricui – este extrem de benefic și contribuie la starea generală de bine a organismului uman.Dintre cele mai importante beficii putem aminti că:sunt o sursă bogată de fier, vitamina E, calciu sau fibre;-ajută la prevenirea cancerului, luptă împortriva colesterolului, ajută sănătatea oaselor, circulaţia sangvină, îmbunătăţesc vederea și calitatea pielii; ajută la menţinerea sănătăţii pielii şi părului, fiind bogate în acizi graşi şi antioxidanti care hrănesc, hidratează şi protejează pielea şi părul.Consumul zilnic de măsline, spun nutriţioniştii, aduce beneficii importante şi stării de sănătate a fumătorilor, deoarece previne degradarea plămânilor şi îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici,.„Consumate zilnic la mesele principale, măslinele întăresc vasele de sânge, ameliorând afecţiunile specifice înaintării în vârstă, precum: vederea, încetinirea proceselor de îmbătrânire, degradarea unor ţesuturi şi funcţii ale organismului. Nu în ultimul rând, dieta cu măsline întăreşte dantura, oasele şi ajută la regenerarea ţesuturilor distruse în situaţii dramatice-accidente sau imobilizări îndelungate la pat,” explică Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. În diete, măslinele pot ajuta la reducerea aportului zilnic de calorii cu până la 200 kcal, pentru că sunt sățioase.ATENȚIE, si excesul de măsline poate fi, însă, periculos pentru persoanele care suferă de obezitate sau hipertensiune arterială.