Cultura

Prima carte scrisă de papa Francisc va fi lansată, miercuri, în România

Ediţia în limba română a primei cărţi scrise de papa Francisc, „The Name of God is Mercy: A Conversation with Andrea Tornielli (Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli)”, va fi lansată, miercuri, în România.

Editura Trei a anunţat, marţi, că volumul „The Name of God is Mercy: A Conversation with Andrea Tornielli (Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli)”, scris de cel de-al 266-lea papă al Bisericii Romano-Catolice, va apărea, miercuri, în librării, fiind tradus în limba română de Cerasela Barbone.

Preţul versiunii în limba română a primei cărţi a papei Francisc este de 39 de lei, potrivit editurii Trei.În acest volum, pornind de la propria sa experienţă ca preot şi pastor, papa Francisc dezvăluie temeiul învăţăturilor sale: îndurarea, mila, milostivirea. El intră într-un „dialog profund, simplu şi intim” cu cititorii, prin intermediul lui Andrea Tornielli, jurnalist şi expert vaticanist.

De asemenea, „The Name of God is Mercy: A Conversation with Andrea Tornielli” este o carte pentru oricine se află în căutarea „unui sens în viaţă”, a „unui drum de pace” sau a „vindecării rănilor fizice şi spirituale”. Totodată, cartea este dedicată atât celor din interiorul bisericii, cât şi celor din afara sa.În acest volum, papa Francisc explică motivele pentru care a decretat 2016 „Anul Sfânt al Milostivirii”, cunoscut ca un an jubiliar, numit astfel pentru binecuvântarea şi iertarea primite de la Dumnezeu.”Într-o lume marcată de viteză şi, prin urmare, de neputinţa de a ne găsi un răspuns prompt la întrebările iscate de sensul acţiunilor noastre, de rostul fundamental pe care fiecare dintre noi este dator să şi-l definească în viaţă, avem nevoie şi astăzi, aşa cum am avut în orice alt moment al istoriei, de un ghid spiritual. De o voce înţeleaptă care să ne însoţească de-a lungul aventurii spirituale pe care o trăim zi de zi. Un îndrumător care să ne ajute să ne definim şi armonizăm scopurile în raport cu responsablitatea faţă de ceilalţi. Papa Francisc ne invită la acest dialog ideatic intim, printr-o mărturisire care porneşte de la el către noi, investindu-ne astfel cu forţa de a ne confrunta cu noi înşine şi cu provocările cărora suntem nevoiţi să le facem faţă”, a declarat Magdalena Mărculescu, directorul editorial al Trei.Potrivit editurii, fără să nege problemele etice şi teologice, papa Francisc reafirmă că Biserica nu poate închide uşa nimănui, ci mai degrabă are sarcina de a face o breşă în conştiinţe pentru a da speranţă în ce priveşte asumarea responsabilităţii şi a îndepărtării de răul comis. El nu evită să abordeze relaţia dintre milostivire, justiţie, corupţie, iar creştinilor enumeraţi în rândurile celor „drepţi” le aminteşte: „Şi Papa este un om care are nevoie de milostivirea lui Dumnezeu”.

Cartea „The Name of God is Mercy: A Conversation with Andrea Tornielli (Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli)” este publicată în 82 de ţări.Papa Francisc s-a născut cu numele Jorge Mario Bergoglio, la Buenos Aires, pe 17 decembrie 1936. El este, din 13 martie 2013, Episcopul de Roma şi al 266-lea Papă al Bisericii Catolice. Pontificatul său este marcat de convocarea, pe 13 martie 2015, a Anului Sfânt al Milostivirii, care se încheie pe 20 noiembrie 2016.Vaticanistul Andrea Tornielli, jurnalist al cotidianului La Stampa şi responsabil al site-ului Vatican Insider, a publicat prima biografie a pontifului, „Francesco. Insieme”, tradusă în 16 limbi, şi volumul „Papa Francesco. Questa economia uccide”, tradus în nouă limbi.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button