Banane la micul dejun, o idee cât se poate de proastă

Pentru cei care dimineața nu au timp sau chef să mănânce un mic dejun așezați la masă, o banană pare ideea salvatoare. Însă bananele ar fi de fapt cea mai proastă alegere pentru sănătate, scrie luni 7sur7.be.

Conform doctorului Daryl Gioffre, creatorul AlkaMind, program de dietă de detoxifiere ce vizează păstrarea corpului la un nivel cât se poate de puțin acid prin consumul de alimente potrivite, bananele, fructe care par atât de sănătoase, sunt de fapt dăunătoare sănătății. Deși bogate în potasiu, fibre și magneziu, bananele conțin și mult zahăr. Potrivit doctorului Gioffre, acest lucru subminează regimul alimentar din cursul întregii zile. Deși o banană oferă o reală înviorare, numai consumarea ei la micul dejun nu asigură energia necesară până la prânz. În plus, zahărul pe care îl conține are ca efect acidifierea corpului, ceea ce poate duce la o inflamație sau la o indigestie. Daryl Gioffre arată că, dacă flora intestinală nu funcționează în mod optim, tendința de îngrășare este mai mare. Regimul doctorului Gioffre ar asigura o floră intestinală sănătoasă, precum și scăderea în greutate.