Lansare carte de povesti pentru copii „Tito si Tina”

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi , cu sprijinul Consiliului Județean Iași și al Primăriei Municipiului Iași,  organizează o noua lansare de carte pentru copii în data de 26 februarie 2016, ora 18, în Turnul Golia, et.I.
Cartea pentru copii ce va fi lansată în Turnul Golia  se numește „Tito și Tina” , autoarea cărții este Alexa Mihaela-Iași, cea care exact acum un an și-a lansat la Golia prima sa carte de povești pentru copii “Zâna basmelor” .
În acest  interval de timp de un an , scriitoarea Alexa Mihaela , o apropiată a copiilor a colaborat cu două tinere talente ale Iașului, David Alexandru-10 ani și Anastasia Cantemir-9 ani (în calitate de realizatori ai ilustrațiilor) și a dat publicului alte 3 cărți de povești pentru copii: „Misterele Turnului Golia”, „Legenda Goliei”  și „Bătrânul Călugăr de la Golia”.
Cartea de povești care va fi lansată Vineri 26 februarie 2016 este ilustrată foarte sugestiv și inspirat de Alexandra Gheorghiu din Iași. Alexandra Gheorghiu are 26 de ani, este absolventă a Facultății de Arte Platice și Design, Universitatea G.Enescu, Iași, în prezent este ilustrator de carte pentru copii, colaborator al multor autori de cărți pentru copii din diverse colțuri ale lumii (SUA, Israel, Singapore).
Scriitoarea Alexa Mihaela este o curajoasă, pentru că ne propune o poveste ale cărei personaje sunt două insecte respingătoare în viața reală: un păianjen și o muscă, pe care le înzestrează cu calități deosebite, astfel încât cele două vor descoperi până la finalul poveștii, prietenia și toleranța și în acest fel le insuflă și copiilor sentimentul că aceeași alegere trebuie să o facă și ei, în relațiile lor cu ceilalți.
Ilustrațiile cărții umanizează și mai mult cele două personaje și ne conving și îi vor convinge și pe micii cititori că alegerea păianjenului de a se împrieteni cu musca, în loc de a o transforma într-o cină gustoasă este una benefică pe termen lung.
Noi, organizatorii suntem convinși că toți copiii care vor participa la lansare îi vor descoperi pe Tito și Tina în vreunul din ungherele Turnului Golia.
La lansarea cărții de povești „Tito și Tina”, va avea loc și un mini spectacol cu copii, pentru
copii la care vor participa Andreea Daria Alesia Dumitriu-7 ani-interpretă de muzică populară, Maria Luisa (16 ani) și Thomas Andrici (11 ani) și Stefan Gheorghe-12 ani , toți  elevi la Colegiul de artă „Octav Băncilă” Iași, interpreți de muzică clasică și ușoară și desigur,
David Alexandru-10 ani, artist plastic care va realiza live un tablou, un peisaj în ulei în care sigur se vor afla un păianjen și o muscă, „Tito și Tina” desigur.
Organizatorii, Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iași împreună cu Scriitoarea Alexa Mihaela îi așteaptă Vineri 26 februarie 2016, ora 18 pe toți copiii curioși să cunoască un păianjen și o muscă mai deosebiți, „Tito și Tina”, ascunși într-un ungher al Turnului Golia.
Evenimentul va fi prezentat de jurnalista Raluca Daria Diaconiuc, jurnalist Radio Iași, finalistă la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială pentru anul 2015.
Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia” , proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al organizației Europa Nostra pentru Patrimoniul Cultural la secțiunea CONSERVARE.