Biblie microscopică pe o pagină, o alta scrisă de mână și una veche de 300 de ani, în expoziție la Târgoviște

O biblie microscopică pe o pagină, una scrisă de mână în perioada comunistă când astfel de cărți erau greu de procurat, precum și o alta veche de 300 de ani se regăsesc în expoziția ”Lumea bibliei” desfășurată la Biblioteca Județeană Dâmbovița.

Potrivit organizatorilor evenimentului, atracția expoziției este biblia microscopică pe o pagină, o reproducere după o ediție specială apărută în anul 2006. ”Este o ediție specială, apare în 2006 și a fost făcută de către o societate biblică. Trebuie o lupă foarte puternică pentru a o putea citi. Ceea ce avem aici nu este originalul, ci o reproducere. Originalul este în SUA”, a declarat joi, pentru AGERPRES, Marius Stan, voluntar care prezintă expoziția celor care vin la biblioteca din Târgoviște.
În total sunt circa 200 de exponate, printre care biblii vechi, în diferite limbi și dialecte precum coreană, arabă sau cu caractere chirilice.
”Avem în expoziție și biblii vechi, cea mai veche este din 1717 și este în limba germană. Un alt exponat este o biblie scrisă de mână, în perioada regimului comunist bibliile nu se găseau, dar erau credincioși care le scriau de mână. Cea din expoziție are 1 123 de pagini și este scrisă de Pavel Crișan. Nu era teolog, ci un credincios căruia i-a luat câțiva ani să o scrie”, a mai spus Marius Stan. Expoziția este realizată în parteneriat cu Institutul de Studii Biblice prin Corespondență „Sola Scriptura” și poate fi vizitată până pe 5 martie.