Viceministrul de Externe Lilian Darii a avut o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei în R. Moldova

Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Lilian Darii a avut luni o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova Ivan Gnatîşin, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Cei doi oficiali au discutat despre stadiul actual şi perspectivele dezvoltării relaţiilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Ucraina în diverse domenii de interes reciproc. În acest context, a fost exprimat interesul comun în promovarea în continuare a dialogului politic moldo-ucrainean, intensificarea cooperării comercial-economice şi activizarea interacţiunii în sfera umanitară.

În particular, interlocutorii s-au pronunţat în favoarea organizării în anul curent a unor noi runde de consultări pe linia ministerelor de externe, inclusiv la nivel de viceminiştri. Totodată, a fost accentuată importanţa reluării activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare comercial-economică.

De asemenea, în cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea procesului de reglementare a conflictului transnistrean.