Arestarea lui Salah Abdeslam: Franța își întărește controlul la frontiere

Franța a desfășurat forțe suplimentare pentru a „optimiza” controlul frontierelor sale, a anunțat sâmbătă ministrul de interne Bernard Cazeneuve, apreciind „extrem de ridicat” nivelul amenințării la o zi după arestarea unui suspect-cheie în ancheta asupra atentatelor de la Paris, potrivit AFP.
După reintroducerea controalelor la graniță pe 13 noiembrie, seara atacurilor soldate cu moartea a 130 de persoane la Paris, „aproape 5.000 de polițiști” au fost desfășurați la frontiere, a afirmat Bernard Cazeneuve la postul de televiziune privat TF1.
Această măsură a permis să fie controlate șase milioane de persoane și să împiedice 10.000 de persoane să pătrundă pe teritoriul Franței, a subliniat ministrul.
„În această seară (sâmbătă), am adăugat celor 5.000 de polițiști forțe suplimentare pentru a optimiza controlul, ținând cont de informațiile pe care le-am schimbat cu Interpolul”, a anunțat el.
În urma arestării vineri la Bruxelles a lui Salah Abdeslam, suspect-cheie al atentatelor de la Paris, Interpolul le-a recomandat celor 190 de țări membre o vigilență sporită la frontiere deoarece complicii lui ar putea încerca să fugă.
„Mai sunt multe lucruri de făcut”, iar „nivelul amenințării, dincolo de această rețea pe care suntem pe cale să o destructurăm, rămâne extrem de ridicat”, a subliniat ministrul francez de interne.