Aleksandar Vulin: Serbia va respecta acordul UE-Turcia privind migranții

Serbia va respecta acordul dintre Uniunea Europeană și Turcia privind migranții, a afirmat ministrul sârb pentru politica socială Aleksandar Vulin, explicând că Belgradul se va comporta în funcție de modul în care documentul este pus în aplicare, relatează agenția Tanjug. Întrebat de reporteri dacă acordul prevede ca Serbia să ia parte la sarcini, Vulin a afirmat că UE trebuie mai întâi să decidă unde vor fi distribuiți migranții și ce țări îi vor accepta, dar că Uniunea nu a ajuns încă la o înțelegere dacă va funcționa în cele din urmă un sistem de cote.
”Acordul este încă prea recent și trebuie să vedem ce urmează să se întâmple. În ce privește Serbia, ne vom comporta pe cât posibil omenește, în timp ce avem grijă de persoanele și de capacitățile noastre”, a declarat ministrul după o vizită la centrul de azil din Krnjaca, de la periferia Belgradului.
”Nu vom forța pe nimeni să rămână. Dacă cineva vrea să stea, ei pot să-și exprime intenția. Dacă ei nu vor, nu-i vom forța să facă acest lucru”, a subliniat ministrul sârb.