Patru polițiști ai IGI participă în Grecia la înregistrarea migranților și prelucrarea cererilor de azil

 

Patru experți din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) participă la o misiune a Biroului European de Sprijin pentru Azil (BESA) în Grecia, pentru o perioadă de șase săptămâni, unde se vor ocupa de înregistrarea migranților aflați în hot-spot-ul din insula Lesvos, de consilierea în materie de relocare internă și de aplicarea procedurilor de admisibilitate a cererilor de azil depuse în Grecia. Conform unui comunicat al IGI transmis AGERPRES, misiunea se înscrie în eforturile MAI de sprijinire a demersurilor UE de gestionare a crizei migrației din Grecia.
IGI a participat, în cursul anului 2015, la 32 de misiuni de sprijin operațional în alte state membre sub egida BESA.
În urma Reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, din 17-18 martie, șefii de stat și guvern au adoptat o serie de acțiuni și măsuri suplimentare în sprijinul Greciei.
Ca urmare a angajamentelor asumate, România, prin Ministerul Afacerilor Interne, va contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranți din Grecia cu 60 de polițiști de frontieră, 10 experți în domeniul procedurilor de azil, 6 mijloace auto, două nave de patrulare maritimă și mijloace logistice reprezentând 50 de corturi și containere.