R.Moldova:Viceministrul Lilian Darii a participat la ședința de la Moscova a Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe ai CSI

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a participat vineri la reuniunea Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe ai CSI, care a avut loc la Moscova, Federația Rusă, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Pe agenda reuniunii au fost incluse 18 chestiuni vizînd cooperarea în cadrul CSI în diverse domenii de interes comun, inclusiv în domeniile sănătății, combaterii crimei organizate, culturii şi organizării expozițiilor. Participanții la reuniune au examinat propunerile de optimizare şi sporire a eficienţei activității de mai departe a acestei organizații.

Delegaţia moldovenească nu a participat la examinarea subiectelor legate de cooperarea politico-militară.

În marja reuniunii, viceministrul Darii a purtat discuții cu ministrul de Externe al Republicii Kîrgîze, Erlan Abdîldaev, și cel al Turkmenistanului, Rașid Meredov, în cadrul cărora au fost examinate diverse aspecte privind perspectivele dezvoltării relaţiilor bilaterale cu statele respective.

S-a convenit ca următoarea şedinţă a Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe ai CSI să fie organizată la 15 septembrie 2016 în or. Bişkek, Republica Kîrgîză, în ajunul desfăşurării şedinţei ordinare a Consiliului Şefilor de Stat ai CSI.