Blaga îi solicită premierului Cioloș depolitizarea administrației

 

Liberalii îi cer premierului Dacian Cioloș să depolitizeze administrația, a declarat sâmbătă copreședintele PNL Vasile Blaga, la lansarea candidaților partidului din Alba la alegerile locale din iunie. „Astăzi există un Guvern. Îl sprijinim. Aș spune că îl sprijinim cam necondiționat. Împreună cu doamna Gorghiu, cu ceilalți colegi, premierului Dacian Cioloș i-am spus că îl sprijinim. Nu vrem nimic, doar să depolitizeze administrația. Și azi, îl sprijinim cinstit. Noi nu suntem pesediști, noi nu suntem Dragnea, care să spună că este în Opoziție când are tot în țara asta în administrație. Are și pe un coleg al său vicepremier. Are aproape toți secretarii de stat, aproape toți șefii de agenții. Are tot pe vertical în deconcentrate. Și pesedistul spune că este în Opoziție. Păi, atunci noi unde suntem, după teoria asta? Dar, îl sprijinim, rugându-l (pe Dacian Cioloș — n.r.), în același timp, în timpul care a mai rămas, totuși să depolitizeze administrația”, a afirmat copreședintele PNL.

Vasile Blaga i-a recomandat prim-ministrului „să-i mai trimită acasă” pe miniștrii care nu fac față, nominalizându-l în acest sens pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

„Și multă atenție la câte un ministru. Pentru că cei care vom deconta actuala guvernare vom fi, în primul rând, noi, PNL. Asta este percepția publică. Și, de aceea, îi dorim mult succes acestui Guvern, iar pe cei care nu fac față domnul Cioloș să-i mai trimită și pe acasă. Ca să spui că au plecat cu camionul din țară 35 de miliarde de euro… Și să mai fii ministru a doua zi e cam complicat. Astfel că, din când în când, așa e în viață, mai trebuie făcută și curățenie în Guvern și atunci noi, care nu suntem una dimineața și alta seara, vom sprijini în continuare acest Guvern”, a susținut liderul liberal.

Potrivit acestuia, PNL nu-și dorește altceva decât alegeri corecte, pe care să le câștige și în iunie și în toamnă.

„Alegerile astea sunt extrem de importante pentru că ne vor pune baza alegerilor viitoare. Și de aceea (…) în toamnă să fim cu toții în bloc-starturi, pentru că avem nevoie de un Guvern condus de peneliști, un Guvern în care, în sfârșit, PNL-ul să fie vioara întâi”, a conchis Blaga.

Alături de celălalt copreședinte al PNL, Alina Gorghiu, Vasile Blaga a participat sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, la lansarea candidaților din Alba la alegerile locale.

Blaga le-a spus liberalilor din Alba că sunt „cei mai puternici” din țară, fiind o organizație județeană fanion.

„Nu peste tot (în restul țării — n.r.) situația e roză. (…). Suntem în cea mai puternică organizație a noastră, a PNL, ca structură, organizare, ca tot. (…). Va trebui să obținem (în Alba — n.r.) un scor prin care să mai compensăm anumite nerealizări din alte județe, pentru că nu stăm peste tot la fel”, a afirmat el.

La rândul său, Alina Gorghiu a opinat că Alba este o filială puternică. „Sunteți un spirit, hai să spun un virus, pe care l-aș lua și l-aș duce peste tot în România asta. Sunteți o filială într-adevăr puternică și unită. (…). M-aș bucura să văd ziua în care în Alba nu mai e picior de primar pesedist”, a afirmat copreședintele PNL.

Președintele PNL Alba, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, a afirmat că, în cel mai rău caz, PNL nu va câștiga în cel mult șase unități administrative-teritoriale din județ. „Vrem să rămânem după alegerile locale cei cu cel mai bun scor din România”, a afirmat Hava.