Kelemen Hunor: 70.000 de maghiari au răspuns întrebărilor dintr-un chestionar al UDMR, în pregătirea alegerilor locale

 

Aproximativ 70.000 de persoane au răspuns la întrebările dintr-un chestionar lansat de UDMR în cadrul comunității maghiare, cu scopul de a cunoaște principalele doleanțe ale acesteia, în perspectiva pregătirii alegerilor locale din iunie, a declarat sâmbătă, la Deva, președintele Uniunii, Kelemen Hunor. El a arătat că, în urma analizei răspunsurilor, s-au conturat două direcții importante: prima se referă la asigurarea locurilor de muncă, venituri, sănătate, pensii, iar cea de-a doua are ca obiect păstrarea identității etnice prin învățământ și cultură.

„Sunt două chestiuni care merg paralel și care nu trebuie puse în contradicție. Când vorbim despre problemele care sunt importante pentru fiecare om, pentru fiecare cetățean, chestiunile economice și sociale sunt pe primul loc: locuri de muncă, venituri, sănătate, pensii. Pentru tineret, posibilitatea de a găsi un loc de muncă în țară. Când vine vorba despre ‘Ce așteptați de la UDMR?’, atunci pe primul loc sunt chestiunile legate de păstrarea identității etnice”, a spus Kelemen Hunor.

El a adăugat, în ceea ce privește candidații UDMR în alegeri, că aceștia vor fi oameni „credibili”, cu soluții ce pot fi puse în aplicare în plan local. În județele în care comunitatea este mai mică, UDMR va încerca să adune pe lista sa toate voturile alegătorilor de etnie maghiară.

UDMR va avea liste de consilieri județeni și locali în județul Hunedoara. Pentru municipiul Deva, UDMR va propune o listă de consilieri locali, dar nu va avea candidat de primar. În schimb, în municipiul Hunedoara, UDMR va avea o listă de consilieri locali și un candidat la Primărie.

Președintele UDMR s-a aflat sâmbătă, la Deva, unde a luat parte la conferința județeană de alegeri a organizației Hunedoara, în funcția de președinte fiind ales parlamentarul european Iuliu Winkler. De asemenea, au fost validați candidații UDMR la alegerile locale din iunie.