Franța: Sala Bataclan se va redeschide cel mai târziu în noiembrie, la un an după atentatele din 2015

 

Sala de spectacole Bataclan din Paris se va redeschide cel mai târziu în noiembrie, la un an după atacul jihadist soldat cu 90 de morți, un concert al cântărețului britanic Pete Doherty fiind programat la 16 noiembrie, informează AFP citând un comunicat al managementului sălii. Au mai fost anunțate show-uri în 18 noiembrie (senegalezul Youssou N’Dour și grupul „Super Etoile de Dakar”), la 2 decembrie (grupul rock american Nada Surf) și la 3 decembrie (rapperii francezi MZ). „Alte concerte și spectacole vor fi anunțate în următoarele zile”, adaugă comunicatul.

La 13 noiembrie 2015, trei jihadiști au ucis 90 de persoane care asistau la un concert al grupului american Eagles of Death Metal. În aceeași zi, atacuri simultane care au vizat Stade de France, în apropiere de Paris, și terase din capitală au ucis alte 40 de persoane.

Celebra sală pariziană a fost închisă de atunci și este în curs de renovare. „Dorim să menținem căldura și spiritul său convivial”, menționează echipa de la Bataclan.

În februarie, grupul Lagardere, proprietar al Bataclan, și-a anunțat intenția de a face tot posibilul pentru a redeschide sala la sfârșitul lui 2016. Data exactă a redeschiderii nu a fost încă fixată, potrivit comunicatului.