Gabriela Firea: Mi-aș dori ca PSD să parafeze alianța cu ALDE pentru CJ Ilfov

 

Președintele interimar al social-democraților bucureșteni, Gabriela Firea, a declarat joi că și-ar dori o alianță electorală a PSD cu ALDE pentru Consiliul Județean Ilfov și a adăugat că, pentru Primăria Generală a Capitalei, așteaptă decizia colegilor din această formațiune. „Cu siguranță, ALDE va decide dacă va avea sau nu candidat propriu pentru Primăria Generală a Capitalei. Avem o colaborare foarte bună în județul Ilfov și suntem acum în interiorul unor negocieri. Mi-aș dori foarte mult ca, împreună cu toți ceilalți colegi ai mei de la PSD, să putem să parafăm această alianță pentru Consiliul Județean Ilfov între PSD și ALDE. Pentru Primăria Generală a Capitalei, așteptăm decizia colegilor de la ALDE”, a afirmat Gabriela Firea.

Ea a participat joi, în Parcul Bazilescu, la semnarea protocolului de alianță electorală, între PSD și UNPR, pentru alegerile locale din București.

Președintele UNPR, Valeriu Steriu, a precizat că alianța cu PSD, la nivelul Bucureștiului, nu este singura, dar este cea mai importantă.

„Nu este singura alianță, dar este cea mai importantă, este cea mai mare, vorbim de 10% din electoratul României, până la urmă, în București. Mai avem în câteva județe — Mehedinți, o parte din județul Dolj, mai sunt proiecte punctuale pe anumite orașe. Timpul de a înregistra alianțe este deja trecut. De acum, în locurile unde nu avem aceste situații vom avea campanii pozitive, vom încerca să avem atitudini cât mai fair-play față de partenerii noștri din alte locuri. Însă, la nivel național, singurele alianțe consemnate în acest moment sunt cu PSD, mai puțin pe Maramureș unde este o coaliție mare pe Baia Mare și pe Maramureș”, a precizat Valeriu Steriu.