Noua conducere a Universității “Petre Andrei” din Iași

 

Universitatea „Petre Andrei” din Iași și-a prezentat  în cadrul unei conferințe de presă, noua conducere. Astfel, după confirmarea Rectorului, în persoana Prof.univ.dr. Sorin BOCANCEA, prin Ordinul Ministrului nr. 3438 din 21.03.2016, acesta și-a numit echipa managerială. Prorectorii sunt Prof.univ.dr. Tudorel Marian PITULAC pentru activitatea didactică și de cercetare și Lect.univ.dr. Georgeta CONDUR-prorector pentru comunicare, programe comunitare și cooperare academică.

În funcțiile de decani au fost desemnați: Conf.univ.dr. Romeo POSTELNICU la Facultatea de Drept, Conf.univ.dr. Viorel ROBU la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Conf.univ.dr.  Florin Ioan SCORȚESCU la Facultatea de Economie, Prof.univ.dr. Cristina Maria STOICA, la Facultatatea de Asistență Socială și Sociologie și Conf.univ.dr. Teodora Liliana PRELIPCEAN, la Facultatea de Științe Politice și Administrative.„Noua echipă va continua aceeași politică a instituției noastre, conform sloganului, „O universitate în comunitate”. Vom finaliza toate proiectele începute și vom demara și altele. Din toamnă vom intra în linie dreaptă pentru a pregăti anul ARACIS. Va fi un an greu, dar sperăm să obținem acreditările necesare pentru toate programele de studii de licență și masterat pe care le avem deja, dar să reușim să diversificăm oferta educațională prin iînființarea de noi specializări”, a declarat Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, Rectorul UPA din Iași.

În ședința din data de 12.04.2016, Senatul a validat toate propunerile Rectorului Sorin BOCANCEA. Anterior, Senatul Universității “Petre Andrei” din Iași, și-a ales președintele: Conf.univ.dr. Ancuța Daniela TOMPEA.În conformitate cu Legea Educației Naținale nr.1/2011, fondatorul Universității “Petre Andrei” din Iași, respectiv, Fundația Academică “Petre Andrei”, a desemnat noua componență aConsiliului de Administrație al Universității, care și-a ales ca Președinte pe Prof.univ.drDoru TOMPEA. „UPA din Iași a respectat legislația academică. Am fost tot timpul cu gândul la toate prevederile și itemii prevăzuți în legea națională a educației. Vom continua procesul de promovare a brandului UPA și visul Rectorului fondator, Petru P.Andrei, de a crea o alternative fiabilă la învățământul superior de stat”, a conchis Prof.univ.dr. Doru Tompea.