Sărbătoarea Bojdeucii

 

Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează duminică, 17 aprilie 2016, ediția cu numărul 49 a programului cultural „Sărbătoarea Bojdeucii”.  Evenimentul va începe la ora 10:00 și se va desfășura la Muzeul „Ion Creangă”.

În cadrul „Sărbătorilor Bojdeucii” va avea loc ceremonia de decernare a premiilor Concursului Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – POVEŞTI, ediția a XXIV-a. Anul acesta, la concurs au fost înscrise 69 de lucrări la secțiunea „Copii” și 50 de lucrări la secțiunea „Adulți”. Juriul care a evaluat lucrările este format din Mirel Cană (președinte), alături de Carmelia Leonte și Cătălin Mihai Ștefan (membri). Rezultatele concursului vor fi afișate pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro în cursul acestei săptămâni.
De asemenea, va avea loc lansarea volumului al XVII-lea al antologiei „Poveștile de la Bojdeucă”, apărut la Editura Muzeelor Literare, ce cuprinde poveștile câștigătoare la ediția de anul trecut a concursului.
Tot duminică se va inaugura expoziția de afișe „Evenimente și personalități la Bojdeucă (1972-2016)”, iar Palatul Copiilor Iași va oferi un spectacol. Invitatul special al evenimentului va fi actorul Petru Ciubotaru.

„Sărbătoarea Bojdeucii”, ediția a 49-a, este sponsorizată de Carrefour Felicia. Coordonatorii evenimentului sunt Camil Iercan, Diana Leonte, Camelia Macoveschi, Niculina Purcaru și Valentin Talpalaru.