Vicepremierul Andrei Galbur a participat la o serie de evenimente în cadrul vizitei oficiale în Estonia

Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene a vizitat joi showroom-ul E-Estonia, unde i-a fost prezentat mecanismul de funcţionare a societăţii digitale şi sistemul serviciilor electronice utilizate în această ţară, informează MOLDPRES citînd Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

De asemenea, şeful diplomaţiei moldoveneşti a avut o întrevedere şi cu directorul Academiei de guvernare electronică din Estonia, Arvo Ott, care a făcut un scurt rezumat al activităţii Academiei şi a prezentat cele 16 proiecte în domeniul e-guvernare, e-democraţie, securităţii cibernetice şi dezvoltării societăţii informaţionale deschise, implementate de către această instituţie în Republica Moldova.

Oficialul moldovean a mai participat împreună cu subsecretarul pentru afaceri economice şi dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei, Väino Reinart, la o discuţie publică privind implementarea Acordului de Asociere RM-UE. Şeful diplomaţiei de la Chişinău a evocat eforturile întreprinse de Guvernul moldovean pentru realizarea agendei de reforme în procesul de implementare a Acordului, inclusiv a componentei ce vizează crearea zonei de liber schimb aprofundat si cuprinzător (DCFTA). La evenimentul organizat cu suportul Centrului pentru Parteneriatul Estic din Estonia au participat reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale, ai corpului diplomatic, mediului academic şi mass media.

Ministrul Galbur a avut o întîlnire cu membrii comunităţii moldovenilor din Estonia, printre care studenţi, pictori, membrii ai asociaţiilor Casa Mare şi Luceafărul, fiind abordate chestiuni privind situaţia din Republica Moldova şi activitatea culturală a diasporei în această ţară.