Volumul „România Noului Val”, lansat la Chișinău

Volumul „România Noului Val”- edițiile în limba română și engleză – a fost lansat, luni, la Chișinău, la Universitatea de Studii Europene din Moldova, în prezența coordonatorilor cărții Marius Stoian și Bogdan Gavrilă, dar și a autorilor, informează un comunicat transmis AGERPRES. Evenimentul face parte din proiectul „Caravana Duster — România Noului Val”, care își propune să lanseze lucrarea în marile centre universitare din România și Republica Moldova.

Potrivit autorilor, cartea reprezintă prima platformă din România care reunește viziunile tinerilor din generația Y despre viitor, configurată în jurul interesului pentru cele mai noi teme globale, cum ar fi democratizarea cunoașterii, monedele digitale, inovația în domeniul energiei, guvernanța digitală și creativitatea, noua direcție în cultură, educația alternativă și transformarea educației prin design, explorarea și colonizarea spațiului, comunitățile vulnerabile.

” ‘România noului val’ este conectată la rețelele globale de cunoaștere și dezbatere, iar lucrarea a generat o comunitate digitală, #noulval, cu peste 5.000 de membri, pe care tinerii din Republica Moldova o pot accesa. Este, dacă vreți, șansa unei regăsiri într-un plan comun — spațiul digital — și a unei acomodări și conectări la valorile euroatlantice”, a explicat Marius Stoian.

La rândul său, Bogdan Gavrilă le-a vorbit tinerilor studenți, prezenți la lansare, despre alfabetizarea în rețele, ca o componentă ce definește cetățeanul digital. „Tehnologia din ziua de azi formează valorile generației noastre. Suntem cetățeni digitali, ne exprimăm pe aceeași platformă”, a arătat Gavrilă.

Radu Magdin, unul dintre contributorii volumului, a precizat că rețeaua online este o cheie de acces la milioane de idei și resurse, iar construirea unei imagini online este un pas esențial pentru reușita profesională.

„Inteligența socială exprimată online este o cheie a succesului. Rețeaua ne oferă posibilitatea de a ne cunoaște mai bine, de a ne promova, de a crea comunități cu aceleași interese. Cartea ‘România Noului Val’ oferă o hartă cu oameni extrem de diferiți, cu pasiuni în diverse domenii, sunt tineri cu viziune care pot inspira noul val al Moldovei”, a spus Radu Magdin.

La eveniment au fost prezenți și rectorul Universității, Iurie Sedletchi, și profesorul Andrei Slutu.

Volumul „România Noului Val” a fost lansat sub egida revistei Foreign Policy. Cartea reunește în premieră viziunile despre viitor ale unui număr de 77 de tineri de succes, antreprenori, lideri emergenți din Generația Y (cu vârste sub 40 de ani).