FILE - In this Feb. 10, 2012 file photo released by the state media website Cubadebate, Cuba's leader Fidel Castro speaks during a meeting with intellectuals and writers at the International Book Fair in Havana, Cuba. The rumor mill surrounding Castro's health continued to churn Friday, Oct. 19, 2012, despite a letter from the aging Cuban revolutionary published by state-media and denials by relatives that he is on death's door. The latest spark to set the Internet aflame are claims by a Venezuelan doctor that Castro, 86, had suffered a massive stroke, was in a vegetative state, and had only weeks to live. (AP Photo/Cubadebate, Roberto Chile, File)

Fidel Castro și-a făcut apariția la congresul Partidului Comunist din Cuba

 

Fostul președinte cubanez Fidel Castro, în vârstă de aproape 90 de ani, a apărut marți la închiderea congresului Partidului Comunist din Cuba (PCC, partid unic), la două săptămâni după ce și-a făcut prima apariție publică din ultimele nouă luni, au relatat media cubaneze, potrivit AFP. Părintele Revoluției Cubaneze și-a făcut apariția alături de fratele său Raul, care i-a succedat la putere începând din 2006, în aclamațiile a aproape 1.000 de delegați prezenți la acest congres la care presa străină nu a avut acces, a relatat agenția de stat ACN.

În Palatul de Conferințe de la Havana, delegații s-au ridicat și au scandat „Fidel, Fidel” la apariția sa la tribună, a mai transmis ACN.

La 7 aprilie, Fidel Castro a reapărut în public, după o lungă absență, la o școală din Havana, unde a vorbit despre generozitatea sistemului școlar cubanez.

Precedenta sa apariție data din iulie 2015, însă Fidel Castro primește cu regularitate la domiciliul său personalități și șefi de stat prieteni, întâlniri acompaniate întotdeauna de fotografii publicate de media de stat.

Congresul PCC, care trebuie să definească linia de urmat pentru următorii cinci ani și să numească noul Comitet Central și noul Birou Politic, se încheie marți.

La alegerile de luni, Raul Castro, în vârstă de 84 de ani, a introdus în urnă atât buletinul său de vot, cât și pe cel al fratelui său mai mare.