Klaus Iohannis îl primește joi, la Palatul Cotroceni, pe Petro Poroșenko

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, joi, la Palatul Cotroceni, cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, în cadrul vizitei oficiale pe care liderul de la Kiev o efectuează la București.

Potrivit agendei președintelui Iohannis, cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă comună. Programul lui Petro Poroșenko include și un prânz cu premierul Dacian Cioloș.Pe 17 martie 2015, Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială la Kiev unde a declarat că sprijină ferm apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană.

 Iohannis a anunțat atunci că a convenit cu Poroșenko ca cele două state să acorde o mai bună vizibilitate comunităților de români din Ucraina și celor de ucraineni din România.

Ultima întrevedere dintre cei doi președinți a avut loc în februarie, în marja Conferinței Internaționale de Securitate de la Munchen. Cu acel prilej, Klaus Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat importanța implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluționarea crizei.