SĂPTĂMÂNA „ŞCOALA ALTFEL”, LA PALAS: 20 DE ELEVI DE LA LICEUL DE INFORMATICĂ AU MERS ÎN VIZITĂ LA COMPANIILE IT DIN UNITED BUSINESS CENTER

Şi în acest an, Palas reprezintă o destinaţie preferată de elevi, cu ocazia programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Marţi, 19 aprilie 2016, ansamblul Palas a fost vizitat de aproximativ 20 de tineri de la clasa a X-a C a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, elevi olimpici la diverse materii exacte.

Tinerii au mers în vizită la două mari companii IT din clădirile de birouri ale ansamblului, luând contact direct, pentu prima oară, cu angajatorii din domeniu. Mai întâi, micii informaticieni au aflat cum este să lucrezi în divizia IT a celui mai mare magazin online din S-E Europei. Timp de mai bine de o oră, elevii s-au oprit în fiecare departament al centrului eMAG din clădirea UBC 4, unde au primit informaţii utile de la specialiştii care fac posibilă funcţionarea website-ului de e-commerce.

Entuziasmaţi de posibilitatea dezvoltării unei cariere în domeniu, tinerii au poposit ulterior la centrul de dezvoltare software al companiei Ness Software Engineering Services, din clădirea UBC 2. Elevii au avut ocazia să vadă birourile în care programatorii creează tehnologii, aplicaţii şi diverse produse, utilizate la nivel global.

eMAG 03 (1)Palas reprezintă cea mai dinamică destinaţie de business din Iaşi, locul unde au sedii peste 45 de companii şi unde lucrează aproximativ 4.200 de persoane. În prezent, grupul Iulius deţine în ansamblul Palas patru clădiri de birouri operaţionale şi dezvoltă alte două imobile, care urmează a fi funcţionale în prima parte a acestui an.